Medical Construction & Design

JAN-FEB 2018

Medical Construction & Design (MCD) is the industry's leading source for news and information and reaches all disciplines involved in the healthcare construction and design process.

Issue link: https://mcdmag.epubxp.com/i/935388

Contents of this Issue

Navigation

Page 29 of 62

Responding to staff needs Another challenge tackled was implement- ing a decentralized nursing model. This concept was used as an asset for organizing a typical nursing unit. The implemented design places an alcove between every pair of patient rooms so that clinicians and nurses can observe a patient from outside of the room and perform documentation tasks. Additionally, there is a documenta- tion station at each patient bedside. There are still traditional, central nursing sta- tions on the units to accommodate other personnel who contribute to the opera- tion of a nursing unit, but the organizing principle is based on these observation stations. The fl oor plan directly responds to the facility's staffi ng model to help get clinicians closer to their patients. Patient rooms are also grouped in numbers of six to effi ciently accommodate the nursing ratio, with a small nurse server to accom- modate all six patients per nurse, further promoting reduction of nursing steps and increasing time at the bedside. The entire patient-management structure has been re-imagined from existing operations. First impressions The new lobby is positioned to connect the exterior fa├žade into a restructured campus site and works as the new anchor point for the entire building. Arriving outpatients and visitors experience a two- story lobby fi lled with natural light and a dynamic backdrop; they can travel to their destination through naturally lit pathways that guide them through the facility. The lobby and pathways also have a direct visual connection to the campus exterior and new centralized registration suite, which promotes wayfi nding and helps visitors maintain their orientation. Inpatients now have a more private pathway between bed units and diagnostic treatment areas, including a place to be discreetly observed before going into diagnostic spaces. The fi rst two fl oors have shared inpatient and outpatient PROJECT TEAM Cooperman Family Pavilion Architect, medical technology planner: Francis Cauffman MEP engineer: PWI Engineering Construction manager: WM Blanchard Construction Company Civil engineer: Dewberry Lighting designer: The Lighting Practice Structural engineer and garage planner: The Harman Group Landscape designer: Dewberry and Francis Cauffman Lobby backdrop, feature wall fabricator: SITU Fabrication Vertical transportation designer: Lerch-Bates 4 3. In the NICU, acuity-adaptable, semi-private bays are situated in a pod confi guration with a dedicated nursing station. 4. The facility's new NICU features two new family sleep rooms. 5. This NICU corridor contains a series of six semi-private bays situated in a pod confi guration. 3 5 MCDM AG.COM | JA N UA RY/ F EBRUA RY 2018 | Medical Construction & Design 25

Articles in this issue

Links on this page

Archives of this issue

view archives of Medical Construction & Design - JAN-FEB 2018